Hopp til hovedinnholdet

Det er ikke greit lenger at mamma og pappa er skilt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa skilte seg for en stund siden. Det gikk helt greit etter et halvt år. Mamma flyttet fra bardomshjemmet mitt for en måned siden. Jeg har INGENTING igjen av det gamle livet mitt. Det er ikke greit at foreldrene mine er skilt lenger. Jeg vil ikke på skolen. Jeg vil ikke flytte hver uke. Jeg vil ikke pakke så mye. Hvis man flytter hver uke orker man mindre og får dårligere tid. Jeg er deprimert og vil til psykolog. Jeg orker ikke skole akkurat nå. Jeg trenger en pause, ellers kommer jeg til å turne. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Kjære deg.

 

Så trist å høre at du har det slik. Det høres ut til at du har opplevd mye forandring i det siste. Det er ofte vanskelig. Noen ganger kan det være sånn at man ikke merker de vonde følelsene med en gang etter at man har opplevd noe trist. 

 

Dette må du ikke sitte med alene. Du må fortelle mamma og/eller pappa hvordan du har det. Det er foreldrene dine sin oppgave å sørge for at du blir minst mulig sliten og at du har tid til det du skal som 13 åring. Det er også mamma og pappa sin oppgave å lytte til deg og legge til rette for en ordning som er til ditt beste.

 

Jeg syntes det er kjempefint at du ønsker hjelp til å få det bedre enn du har det nå. Det må du ikke være redd for å spørre om. For å få den hjelpen er det viktig at foreldrene dine blir informert om at du trenger noen å snakke med, hvis de ikke har skjønt det allerede. Hvis du syntes det er vanskelig å ta dette opp med dem selv, kan du ta kontakt med helsesøster. Hun kan hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine. Kanskje vil du føle at det hjelper deg å prate med helsesøster også.

 

Du kan også vise spørsmålet ditt og mitt svar til mamma og pappa.

 

 

 Med vennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse