Hopp til hovedinnholdet

Jeg begynner å bli sliten av å flytte fram og tilbake vær uke.

 

Spørsmål
Hei, jeg er ei jente på 14 år, foreldrene mine bor ikke sammen så jeg bor annen vær uke hos vær. Jeg begynner å bli sliten av å flytte fram og tilbake vær uke. Er det mulig å flytte ned til den ene, uten at det blir mye styr og ikke helt at den ene foreldren vil det?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Jeg skjønner at du er i en vanskelig situasjon. Du forteller ikke om hvorfor avtalen mellom dine foreldre er slik at du må bo en uke her og en uke der. Det er i hovedsak to måte avtaler rundt barn blir laget. En måte er at foreldre blie enige seg i mellom om hvordan barna skal ha kontakt med begge foreldre, eller at retten bestemmer hva de tror er best for barnet(a) I og med at du ikke sier noe om hvordan den avtalen du har er blitt til, er det litt vansklelig for meg å svare godt nok.

Du forteller at du er sliten av flyttingen. Det er det viktigste. Jeg anbefaler deg å snakke med begge foreldrene dine om det, og fortelle hvordan du føler det. Kanskje du hatr tenkt ut hvordan du tror det kan bli bedre? For jeg vil annta at foreldrene dine ønsker at det skal være best mulig for deg.

Det er viktig at du tenker på hva du føler er best og prøver å ikke ta så mye hensyn til hva du tror foreldrnee dine vil føle oppi det hele. Dette handler om deg.

Dersom det blir litt vanskelig å få til en god løsning, kan du foreslå for foreldrene dine at dere kan få til en avtale i samarbeid med en familieterapeut. Det er gratis og det skal være et familiekontor ikke langt unna. Oversikt: www.bufetat.no under familie.

Barneloven sier at barn har rett til å bli hørt fra de er 7år gamle, fra de er 12år skal deres mening legges særlig vekt på. Det betyr at du skal ha en mye å si!

Jeg håper at dette er nyttig for deg. Du ma gjerne vise dette til foreldrene dine hvis du tror det kan hjelpe. Lykke til!

Vennlig hilsen
familiepsykologen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hvor sitter klitorishodet?