Hopp til hovedinnholdet

Hater dette skillsmisselivet. Moren min velger alltid kjæresten sin før meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er skillsmissebarn. Jeg har sendt inn spørsmål før og. Nå sender jeg inn enda ett, for dette funker for meg som en jeg kan fortelle alt til. Tusen takk for at dette eksisterer. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten dette. Jeg sa i forrige innleg, at jeg hadde en mor som velger andre foran meg. Det gjør hun fortsatt, og jeg blir bare leiere og leiere. Alt er så vannskelig. Hater dette skillsmisselivet. Gleder meg til å få mitt eget liv. Så, her er egoismen min igjen; Moren min velger alltid kjæresten sin før meg. Han synes jeg er slem. Han gir alltid meg skylda, og mamma tror det. Det innebærer at jeg ofte får kjeft, for ting jeg en gang ikke har gjort. Mamma hører ikke på meg uansett hva lenger. Og hun lurer på hvorfor jeg er vrang? Hah, hun skulle bare visst. En gang, så holdt kjæresten til mamma i meg. Jeg fikk blåmerke. Han blåholdte meg. Jeg hater den fyren, og kan ikke fordra han. Det hjelper ikke si noe til mamma. Hun bryr seg ikke. Og denne mannen, han har stygge rykter på seg. Pappa liker ikke at jeg er med ham, og det gjør heller ikke mammas familie. De blir nesten bekymret for meg. Men likevel, så reiser mamma til han vær eneste helg. Jeg er hos mamma annenhver helg, og brånekter på å dra dit, hele tiden. Noen ganger funker det, noen ganger ikke. Av og til så får jeg lov til å være hjemme alene. Jeg liker virkelig ikke fyren. Når jeg må være med tar jeg første bussen som går hjem, og det blir ikke noe middag på meg den dagen. Sånn er det vel. Jeg liker virkelig ikke den mamma har blitt. Hun lar seg påvirke kjæresten. Det er fælt! Å se mamman sin være idiot mot meg, bare for å gjøre kjæresten glad. Jeg tipper han der er veldig stygg mot mamma. Det kan være. At mamma er redd for å gå i fra han , fordi han er slem mot henne.. Jeg hater han. Spørsmålet mitt er , HVA kan jeg gjøre? Jeg er virkelig bekymret.Jeg savner mamman min. Alt jeg spør å håper om er at jeg kan få litt mer bryderi av mamma. Jeg har alltid blitt til overs. Jeg har alltid blitt stengt ut. Av søsteren min og søskenbarnet mitt, og av å til på skolen. Og jeg takler ikke å bli stengt ut av min egen mor. Noe som skjer nå. Hjelp. Jeg virker kanskje egoistisk ut, men hjelp. Jeg takler ikke dette mer. Er redd for å få tilbakefall av depresjoner og slikt. Jeg er redd.. Nesten så jeg har blitt redd for mamma. Hjelp. Hilsen en meget bekymert 14åring. Forresten, jeg er svært takknemmlig for alle svar og at jeg får skrive det jeg vil skrive her. Tusen takk. Det hjelper mye.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ut i fra det du skriver så skjønner jeg at du har det vanskelig. Jeg synes du skal vise denne mailen til din mor slik at hun i fred og ro kan lese hvordan du opplever å ha det og hva du føler. Du skriver at du savner mamman din, og det du ønsker er at din mor skal prioritere deg, spesielt framfor sin nye kjæreste.

Det kan være vanskelig for barn/ungdom å oppleve skilsmisse, det skjer mange endringer i familien og det tar tid å bearbeide sorgen. Jeg synes du også skal vise mailen til helsesøster og/eller sosiallærer. Jeg tror det er viktig at du framover har samtaler med voksenpersoner om din situasjon og dine følelser, for å få bearbeidet det du sliter med og få råd og veiledning.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116111, gratis nr., for å snakke og få råd.
 
Hilsen Alarmtelefonen i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse