Hopp til hovedinnholdet

Sliter med familien min.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er den jenta som sleit med familien min. Det gjør jeg enda, og aner ikke hva jeg skal gjøre. Nå har det oppstått enda et problem. Jeg får ikke klær når de andre i familien min får. Jeg er så lei, jeg vil ikke bo her mere. Jeg får ikke klærne fordi jeg ikke ville bære pappesker og fordi jeg sa jeg ikke ville ha klær, som i; jeg vil ikke ha klær hvis de er stygge. jeg mente ikke at jeg ikke ville ha dem! Jeg er så innmari lei av å være andrevalget. Jeg blir stengt ut i kveld. Alle søskene mine samles på ett rom for å sove sammen, og jeg får ikke være med. Vis jeg skal ligge der må jeg ligge på gulvet. uten madrass. Jeg er så klar for å forlate denne familien. Jeg vil ikke ha noe med dem å gjøre. jeg er så utrolig lei av dette tullet nå. jeg hater skuffelsene de gir meg, og jeg hater dette livet. jeg vil bort. flytte hjemme fra. jeg synes dette begynner å bli ille nå, jeg takler det ikke lengre. før var det lett, men ikke nå. for jeg haar begynt å forstå litt, og det kan hende de ikke engang er glad i meg lengre. hilsen redd jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du ikke føler at ting er så bra for tiden.  Det høres ut som det er litt krangler og at de andre i familien gir deg følelsen av å ikke være så viktig og verdifull.  -Du ER viktig og verdifull.  Husk det.  Antagelig er de også glade i deg selv om det blir krangler og diskusjoner og de glemmer å vise deg at de ER glade i deg.  Prøv om du kan prate med dem, saklig og rolig om hvordan du opplever det.  Gå gjerne til helsesøster for en prat om disse tingene.  Der kan du få hjelp og veiledning.  Se råd i artikler under om hvordan du kan prate med foreldrene dine. 

 

Prøv å holde fokuset på det som ER ok og gjør mer av det som får deg til å bli glad.  Hvis du blir i bra humør, så virker det jo også positivt på dem rundt deg, både hjemme og borte, og kan være med på å snu en dårlig stemning. 

 

Ha det godt.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse