Hopp til hovedinnholdet

Mor og far vil skilles

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. pappa hadde kreft for noen år siden, og nå har han angst. foreldrene mine bor ikke sammen lenger, pga at mamma har jobb et annet sted. så jeg og mamma bor sammen. jeg er med pappa max 2 dager i mnd. det er ikke fordi jeg ikke liker han eller noe, men at det er så langt å reise. de er ikke separert. men pappa blir verre og verre, så mamma og pappa har snakket om dette, og funnet ut at de vil skille seg, fordi mamma tror at det blir bedre for han da. men da jeg fikk vite det ble jeg VELDIG lei meg. jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere, og tør ikke å snakke om det til noen. jeg har ikke lyst til å snakke om det til mamma eller pappa, men jeg har en søster som ikke bor her og ikke har mulighet til å komme hit. hun er veldig støttende. hun sier at jeg bør snakke med dem, men da jeg tenker på at de skal det, så begynner jeg bare å gråte. de har jo vært sammen siden de var 15 år gamle!!!!! mamma sier at de skal fortsatt være venner og slikt og det vil vel gli seg til. men jeg tror ikke det! så hva skal jeg gjøre? er det noe jeg kan gjøre? jeg lurer på SÅÅÅ mye, men tør ikke å snakke med dem om det. søsteren min sa at hun visste ikke og at jeg burde snakke med dem. MEN JEG VIL IKKE!!!!! jeg vil ha noen å snakke med om det, men vet ikke hvem. så værsåsnill å gi meg tips og ting jeg kan gjøre for at det skal bli bedre ;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit når foreldre ikke vil leve sammen lengre ogjeg forstår at tankenpå det gjør deg trist. Samtidig forstår jeg at de allerede bor hver for seg så kanskje har de funnet ut at de ikke skulle leve sammen før og bare ventet til de var helt sikre før de forteller deg. Dette er noe de voksne må ordne opp i og som du ikke kan gjøre noe med. Det er en voksenavgjørelse som du må respektere selv om du ikke liker det. Jeg tror nok de vet at du helst vil at de skal fortsette sammen og du kan jo fortelle det til dem hvis du tror at de ikke har forstått det. Jeg synes du skal spørre om det du lurer på. Start med å si at det er så mye du lurer på og om det er ok at du spør. Da er det vanskelig for dem å si nei.

 

Jeg ville holdt god kontakt med din søster som er støttende. Om du har datamaskin og hun har det samme så kan du bruke et program som heter Skype og snakke gratis med henne (må ha mikrofon). Da spiller det ingen rolleat hun er langt borte. Ellers er helsesøster på skolen en god person å snakke med. Kanskje har du en bestemor eller bestefar eller en annen voksen person du også kan snakke med?

 

Uansett så er tiden din venn. Du blir vant til at de bor hver for seg og du kan fortsette å ha kontakt med dem begge.

 

Hilsen Atle


Atle Dyregrov (psykolog)

Senter for Krisepsykologi i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse