Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har vert skilt i ca 5 år nå.

 

Spørsmål
Hei =) Foreldrene mine har vert skilt i ca 5 år nå. Jeg tar det faktisk enda tungere nå en når eg fikk vite det. Først flytta far, så fortalte han om kjæresten sin, så flytta ho inn, så gjifta di seg, så kjøpte di hus. Og eg har funnet ut at far var utro mot mor mi i 3 måneder før HO fant det ut og ville skillast. Eg har tat det tungt, mor og far snakker nesten ikkje samen. Sjøl liker eg ikkje kona til far særlig godt, ho blander seg inn i livet mitt og i diskusjoner mellom meg å far. er eg urimelig? å korleis skal eg komme over dette, er 15 år nå å det påvirker skolearbeidet og livet mitt med vennene mine. Sliter sjikkelig. trenger litt hjelp. :) :(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei 15år!

Det er kanskje aldri lett at foreldre skilles, men jeg tror det er mange med deg som faktiskt får det tyngre med tiden i stedet for lettere. Det er mange ting man ikke får med seg når man er yngre og mange ting man fortår mer av etterhvert som en blir eldre som bare gjør det vanskelig. Det å få del i sider av foreldrene sine som man ikke liker er veldig tungt. Det at dine foreldre ikke snakker sammen fortsår jeg er svært vanskelig. Det at faren din i tillegg har fått en ny kone du ikke kommer overens med er helt klart en tilleggsbelastning. Det er han som har valgt henne ikke du, og hvis det er hun faren din vår utro med gjør bare vondt værre. Foreldre kan ikke forlange at barna skal like sine nye partnere. Det er moren og faren din som er dine foreldre, det er de som skal oppdra deg.

Har du fortalt den hvordan du har det, og at det påvirker ditt liv så mye? kanskje det er på tide at de kan legge det vanskelige seg imellom nok til at de kan se deg og samarbeide om deg. Jeg tenker at det ville ha vært lurt av dem å ta kontakt med et familiekontor for å bli bedre på å være foreldre sammen, det er de jo uansett. Kanskje du kan si at du trenger at de skal være med deg på et familiekontor for å snakke sammen før skolen blir for forstyrret for deg. Hvis det er vanskelig å si det rett ut vil det hjelpe å vise dem dette brevet? Håper dette var til hjelp.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hva er genmodifisert mat?