Hopp til hovedinnholdet

Tror foreldrene mine snart skal skilles. 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 som ikke veit hva som skjer, jeg er ganske skoleflink men jeg bråker en del. jeg har hatt problemer med raseriet mitt før og har kommet i noen klamerier med lærere og elever som blant annet har resultert i endring av skole. men nå tror jeg at foreldrene mine snart skal skilles etter en del års krangling om hus i G. Mamma har selv sagt at hun ikke orker mer og pappa er passiv som alltid. Pappa er fra G. han er egentlig stefaren min men jeg ser på han som en far. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre om de skal skilles men vis de skal det kan det lede til selvmord ettersom jeg ikke føler jeg har noe igjen å leve for. jeg har blitt spådd en fin framtid men det eneste som har holdt meg gående psykisk er ekteskapet hva som skal skje vet jeg ikke. HVA SKAL JEG GJØRE

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan føles veldig vanskelig når foreldre går fra hverandre.  Det kan føles som hele "gulvet" i livet forsvinner.  Når man har det sånn, påvirker det hele hverdagen, og i stor grad humøret. 

 

Det er en kritisk fase for deg akkurat nå, men selv om det virker helt fortvilende og du ikke ser noen ende på det, vil det gå, dette også.  Prat med noen om din fortvilelse.  For eksempel med helsesøster på skolen din eller med læreren.  -Det er lurt at læreren din vet hvordan du har det nå, så han/hun kan forstå og gi deg støtte.

 

Kanskje er det noen andre i familien som du kan være litt mer hos nå når det er turbulent hjemme.  Prøv å spørre foreldrene dine om hvordan de tenker at praktiske ting skal være.  -Det er viktig at du får vite så mye som mulig av det som har praktiske konsekvenser for deg: Hvor du skal bo, hvor den som flytter skal bo, når du skal være sammen med den ene eller andre, om du må bytte skole, hvordan økonomien blir, hvordan det blir med konfirmasjon (hvis du skal ha det), ferier o.s.v. 

 

Ikke gå med all grublingen alene, da blir du bare mer trist.  Prat med noen!

 

Du vil greie dette, selv om det føles vondt nå. Ta godt vare på DEG.  Du er viktig og verdifull!

Ha det godt!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Erfaringer etter samlivsbrudd

Gutt tenker (colourbox.com)

Hvordan føles det når foreldre skilles? Blir du hørt? Er det bare dumt? Les tips, råd og erfaringer fra andre ungdom.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse