Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg slippe å reise frem og tilbake hver eneste uke?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 14 år, og jeg har skilte foreldre. Foreldrene mine har vært skilt i snart 8 år, og jeg begynner å bli temmelig lei av det. Jeg syns det er slitsomt å reise fram og tilbake hver eneste uke. jeg reiser ikke langt, men jeg syns fortsatt at det er slitsomt. Jeg har ikke sagt noe til mamma eller pappa ennå, for jeg vet ikke ossen jeg skal si det.. Saken er at jeg trives bedre hos mamma. Jeg vil ikke skuffe pappa, og lurer på om noen kan hjelpe meg? Takk på forhånd! Hilsen gutt, 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det er mange som bor slik du gjør som synes det blir for slitsomt i lengden. Det er aldri lett å komme i den situasjon der man føler at man blir tvunget til å velge mellom sine foreldre.

 

Du har krav på å bli hørt i saker om hvor du bo. Jeg skjønner at du ikke vil skuffe faren din. Er det noen grunner venner eller lignende som kan brukes til å forklare at det er mere praktisk å bo hos moren din. Eller så kan du si at du vil prøve å bo fast hos moren din først for å prøve det.

 

Du må jo ikke forklare det selv heller. Snakk med moren din og forklar henne at du vil flytte henne og at du ikke vil skuffe faren din. Hun kjenner faren din og vet kanskje hvordan si det til ham på en god måte.

 

Håper at det ordner seg for deg!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse