Hopp til hovedinnholdet

Foreldre som krangler

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på snart 13 år, som elsker foreldrene mine. Jeg tror de elsker hverandre også, men de "krangler" hele tiden. Men når jeg ber dem slutte å krangle eller spør hva de kranglet om, sier de at de bare diskuterer. Og pappa er ofte sur på mamma fordi han synes vi roter så mye og synes han rydder alt, mens han nesten ikke gjør noe. Han klager også på meg og broren min ikke kommer med en gang vi blir medt om noe, men han bruker minst 10 minutter på å komme. Og han blir alltid så sur, og sier han ikke er det. Men det er han! Han er sur hele tiden, kjefter på oss og ber oss gjøre alt. Mamma er ikke så ofte sur, mer oppgitt over at pappa alltid er sur og aldri gjør noe. Jeg er redd for at de skal skilles fordi de alltid er så uenige. Jeg prøver alltid å få dem til å la være å "diskutere", men det er vel egentlig ikke min jobb? Hva burde jeg gjøre? Snakke med dem om det eller bare håpe det går bra? Håper veldig på svar<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange foreldre som har levd sammen lenge, tenker ikke på hvordan de snakker til hverandre. Det kan virke som om de har glemt å være høflige.
Det er ikke greit å være sammen med foreldre som hakker og irriterer seg over småting, og noen ganger trenger de en påminner om at de bør ta seg sammen. Mitt råd til deg er, som du selv skriver, å snakke med dem. Du kan jo vise dem ditt spørsmål, og mitt svar?

Lykke til.

Hilsen fra familieterapeuten

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse