Hopp til hovedinnholdet

Kan pappa nekte meg å dra på språkreise?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg vil på språkreise til sommeren men pappa sien nei å mamma sier ja hvem er det som egentlig bestemmer over meg av de to eller er begge hel likestilt ? pappa å mamma bor hver for seg å jeg har adressen min hoss mamma..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Dette forstår jeg er en veldig frustrerende situasjon å være i. I følge barneloven er det foreldrene som bestemmer over barna til de er 18. Barn skal få stadig større medbestemmelsesrett etterhvert som de blir større. Det er vanlig at unge mennesker på din alder drar på språkreiser og lignende.

 

Du sier ikke noe om hvorfor han nekter deg. Er det pengene eller er det noe annet. Du sier heller ikke noe om hvor mye foreldrene dine har snakket om dette. Det kommer an på om det er nødvendig for deg at faren din er med på å betale eller ikke. Jeg tror ikke det er mulig å kreve at han betaler for noe han er uenig i så lenge det ikke gjelder utdannelsen din. Trenger du ikke penger av ham så høres det urimelig ut at han nekter deg.

 

I og med at du er så gammel som du er og du bor hos moren din er ikke det ikke ulovlig at du reiser på språkreise mot hans vilje. Det kan som sagt nok ikke regne med at han er med på å betale da.

Dersom faren din fortsetter å blånekte, og du vil at han skal bli enig med dere, er det kanskje en ide å få hjelp til å snakke med ham. Er det noen han og du stoler på som kan hjelpe deg snakke med ham slik at han forstår? Dere kan også ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. De kan hjelpe dere snakke sammen.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse