Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa har vært skilt noen år nå,

 

Spørsmål
Hei, jeg er ei jente på 14 (snart 15) år. Mamma og pappa har vært skilt noen år nå, og pappa er forlovet og greier. Mamma har ikke noe forhold akkurat nå, hun har hatt noen kjærester etter at de skilte seg, men har ingen nå. Jeg føler at siden mamma ikke har noen samboer, så legger hun alt arbeidet over på meg og bruker unnskyldningen "Dette her er noe du bare må lære deg" gang på gang. Jeg begynner ærlig talt å bli utrolig lei. Men detter er vel ganske normalt, eller hva?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Jeg går ut fra at du snakker om arbeid som skal gjøres hjemme, og svarer deg ut fra det.
Jeg tenker at det kan være en god ide at du setter deg ned sammen med moren din og lager en liste hvor dere fordeler arbeidsoppgavene. På denne måten blir det mer forutsigbart hva moren din forventer av deg, og det blir ikke så mye mas. Dere kan jo også bli enige i når dette arbeidet skal bli gjort.
Det er som du skriver ganske normalt at man fordeler arbeidsoppgaver hjemme, slik at alle deltar i husarbeid. At det er kjedelig, er en annen sak. Jeg tror ikke om dette handler om at moren din ikke har noe kjæreste akkurat nå, men rett å slett at hun ikke orker å gjøre alt alene. Men som sagt, snakk med henne, dette vil nok gjøre hverdagen din litt lettere.

Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hvor mange land er det i verden?