Hopp til hovedinnholdet

Foreldene mine er skilt, og jeg har ikke noe godt forhold til faren min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år som har skilte foreldre, jeg har ikke et så godt "bånd" med faren min, han er så streng, og kjip, jeg vet det ikke høres noe ille ut, men av og til hater jeg han så mye at jeg har lyst til å bare slå han ned, han har fått en ny kjæreste som har to andre barn, de to barna er veldig sammen sveisete og jeg får ikke komme inn i "gjengen", når jeg er hos mamma bare gruer jeg meg til at jeg skal dra til han, jeg har egentlig ikke lyst til å ha noen kontakt med han lenger, men aner ikke hvordan jeg skal si det til han, jeg vurderer å slutte å være hos han og heller bare møte han annen hver helg eller noe, men det er så vanskelig, vet ikke hvordan jeg skal gjøre det!!! Og han er så gjerrig!!!! og det er ikke mamma, hun er verdens snilleste mamma og vet ikke hva jeg ville gjordt uten henne, hun og pappa er så forskjellige!!!!!!jeg hater pappa og elsker mamma!! HJELP MEG!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Du skriver at dine foreldre er skilt. Du beskriver forholdet mellom deg og faren din som vanskelig, og sier at du helst ville bodd hos mamma og bare vært av og til hos pappa. Du skriver ikke noe om hvordan du bor med dem i dag ? om du bor annenhver uke med dem, eller om dere har andre løsninger eller hvor lenge det har vært sånn. Du skriver at pappa har ny kjæreste, og at hun har to barn. De er veldig tette, og du føler ikke at du har fått noen god kontakt med dem.

 

Barneloven sier at barn skal høres i forhold til hvordan de ønsker å bo, og at foreldrene skal lytte til hva barnet mener. Likevel er det foreldrene som til slutt bestemmer hvor barnet skal bo. Jeg tenker at du må snakke med foreldrene dine om hvordan du har det, og at kanskje de kan hjelpe deg med å få til en løsning der du trives bedre. Du skriver jo ikke at du ikke vil se pappa, men du synes det er bedre hos mamma akkurat nå. Kanskje synes du faren din har forandret seg etter at han fikk kjæreste? Noen barn og unge synes det er vanskelig hvis de ikke har vært vant til det før. Har du tenkt på hvordan det ville være dersom mamma fikk kjæreste? Tenk litt over det, så håper jeg at du får snakket ordentlig med mamma og pappa om hva du ønsker, og at dere sammen kan komme fram til en god løsning for deg.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse