Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil heller bo hos mamma, men får ikke lov enda jeg er over 18 år.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har ett problem. Pappa skilte seg fra Mamma for ca. 3 år siden. Den gang da tenkte jeg ikke over i ettertid at han faktisk hadde møtt en annen, og ikke fortalte det til meg. Nå i ettertid har han giftet seg med med denne damen, og hun liker ikke meg. Jeg, som snart er 19 får ikke bestemme over meg selv. Jeg må alltid være blid, for å være sur er ikke lov. Hun godtar ikke mine feil og mangler, og har flere ganger hatt raseriutbrudd på meg. Jeg føler jeg bare blir mer og mer psyksik syk av å være her, og vil heller bo hos mamma. Men dette får jeg da selvsagt ikke lov til. Enda jeg er over 18 og bestemmer selv! Han prøver å kjøpe meg med penger. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du deler situasjonen din med ung.no. Det er trist å høre at du har det vanskelig hjemme hos faren din og at du ikke har fått noe godt forhold til den nye kona hans. Du skriver at du heller vil bo hos moren din, men at du ikke får lov.

 

Når du har fylt 18 år er du myndig og kan selv bestemme hvor du vil bo. Hvis moren din synes det er greit at du flytter til henne er det ingen som kan bestemme at du ikke får lov til det. Hvis foreldrene dine derimot er enige om noe annet blir det vanskelig. Du kan også flytte for deg selv om du vil.

 

Snakke med moren din om du vil dette. Du har også full rett til å ta med deg dine egne eiendeler.

 

Lykke til!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse