Hopp til hovedinnholdet

Pappa blir utrolig fort sinna.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt som lever ett ganske normalt liv, foreldrene mine er helt normale, de har ingen alkohol eller rus problemer, begge to tjener godt, og har gode jobber. Pappa blir utrolig fort sinna (han bruker aldri vold), og mamma lar alle problemene sine gå utover meg, når hun og søstra mi eller pappa har hatt en krangel kommer hun å klager til meg, jeg har ett veldig godt forhold til begge foreldrene mine. men det er utrolig dårlig stemmning hjemme i huset nå, og det har vært det opp og ned i en del år, fattern har vært utro med mamma opptil 5 ganger, mamma har vær gang sagt at nå er det nok og at en av dem skal flytte, men det har aldri skjedd, nå fant mamma ut at pappa var utro igjen og hun er veldig lei seg, og det er jeg og søstra mi også, vi tenker mye på dette, mamma har sagt at nå er det slutt for ordentlig, og hun sier at pappa skal betale oss ut, men han sier at han må vente til våren med å selge hytta fordi det er en "sommerslig" hytte med basseng og diversse, men jeg har ikke no lyst til å bo under samme tak som de. de krangler vær dag nå, og det er ikke noe gøy, jeg tar dette med en veldig "tøff" holdning over for pappa, men innerst inne har jeg bare lyst til å grine, det er ikke den delen med at foreldra mine ikke skal bo sammen lengere som plager meg, det er heller ikke kranglinga, jeg er veldig usikker på hva det er.. de siste 3 åra har det egentlig vært som om de ikke har kjent verandre de har ikke snakket sammen på en normal måte, og vi har heller ikke gjort noe sammen på lenge, jeg har vært i syden flere ganger med mamma og søstra mi, men pappa vil ikke være med fordi han mener det er flaut og jeg siterer "å være ute offentlig når du skal gå i bikini fordi du er så feit" sier han til mamma. som du kanskje skjønnte så er pappa veldig opptatt av trening og å se bra ut, han er politi(bare skyter det inn) mens mamma overhode er feit, hun la på seg noen kilo da hun var gravid men det har hun slanket bort, hun er stor, ikke kraftig, ikke feit. uansett jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengere.. ville bare få fortaltt alt sammen så jeg føler at noen lytter til meg.. og beklager at det ble så langt og mye skrivefeil..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, gutt 16 år.

 

Så fint at du skriver ned tankene dine til ung.no.

 

Det høres ut som om du har mye vanskelig å tenke på. Du skriver mye om foreldrene dine og alle de vanskene de har i sitt samliv. Det høres ut som om du vet en hel masse om de voksnes samliv og at du tar et ansvar for dette. Et samliv mellom to foreldre, og vanskene i dette, er noe de voksne burde ordne opp i og ikke la ungene bli en del av det. Du sier du er usikker på hva som plager deg. Jeg tror at fordi du tar så mye ansvar og blir en så stor del av dine foreldres samliv, så får du vanskeligheter. Det skal ikke være slik. Jeg lurer på om foreldrene dine vet hva de påfører deg av plager.

 

Jeg synes du er modig og tøff som skriver alt dette, jeg synes du skal vise denne mailen til både din mor og til din far. Jeg synes også din far burde få se hvor lei deg du egentlig er, du burde legge av deg det « tøffe tryne» og heller gråte. Da først vil din far og din mor se hvilken skade de påfører både deg og søstera di , og kanskje begynne å oppføre seg litt annerledes.

 

Du må gjerne ringe til Alarmtelefonen for barn og unge 116111 (gratistelefon) dersom du trenger flere råd.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse