Hopp til hovedinnholdet

Må jeg flytte med mamma når hun flytter ut?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er ei jente som snart fyller 18. Desverre har mamma funnet ut at hun vil skille seg fra pappa, og når hun flytter ut, vil hun ta med seg meg og småbrødrene mine. Meen, det jeg lurer på er; siden jeg snart fyller 18, og sikkert er 18 innen den tiden mamma flytter ut, blir det ikke opp til meg hvor jeg vil bo? Hjemme hos pappa har jeg hest og gård, og det blir ikke særlig praktisk for meg og måtte reise hjem dit 3 ganger for dag for å ordne med dyra. Mammas argument på at jeg skal flytte ut sammen med henne, er at pappa jobber på sjøen store deler av året, men siden jeg er 18 (og en veldig ansvarlig ungdom) ser jeg ikke problemet med at jeg bor alene, og i tillegg har jeg jo besteforeldre som nærmeste nabo. Så ja, så lenge det er greit for pappa at jeg bor hos ham, har mamma noe som helst å si i saken? mvh.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du stiller oss spørsmål!

 

Det er ikke noen selvfølge at noen av foreldrene kan ta med seg barna når de flytter ut fra den andre. Hvor barna skal bo må foreldrene bli enige om i fellesskap. Barn har krav på å bli hørt i saker om hvor de vil bo fra de er syv. Fra de er tolv skal deres mening legges særlig vekt på.

 

Når du er 18 er du myndig og kan selv ta avgjørelser om hvor du vil bo. avhenigig av foreldrene dine. Faren din må nødvendigvis være enig om du skal bli boende hos ham. Moren din kan ikke nekte deg å velge selv når du er 18, hun kan heller ikke nødvendigvis  bestemme før den tiden heller!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse