Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt, men jeg har ingen venner å snakke om det med.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

jeg har foreldre som er skilt, jeg sliter med å få snakket med noen om et fordi jeg ikke har mange venner. jeg har faktisk bare èn venn. han sier at jeg er bestevennen hans men når vi skal legge ut bilder av oss på face sier han "nei, ikke gjør det" jeg spør hvorfor. han sier "ingen må vite at vi henger ilag". Så jeg har en venn som er flau av å være med meg, å han har sikkert en grunn til det. det er helt sikkert min feil, men det er så vanskelig å rette opp i det. så det er ikke så mange å prate med, jeg trenger noen som jeg har et veldig nært forhold til eller ikke kjenner i det hele tatt (som jeg ikke trenger å se ellers) hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så dumt at du ikke har noen venner du føler du kan snakke om dette med. Men det er flott at du vil snakke med noen om det. På mange skoler har de såkalte skilsmissegrupper som består av flere elever og helsesøster. Spør læreren din eller helsesøsteren på skolen din om de tilbyr dette på din skole. Hvis ikke kan helsesøster være en god person å snakke med.

 

Når det gjelder denne vennen din så skjønner jeg at det er sårende at han ikke vil at andre skal vite at dere henger sammen. Men jeg tipper at han mener det når han sier at du er hans beste venn og at han er trygg på deg, men usikker på andre. Så du kan jo prøve å snakke med han om skilsmissen og se hvordan dette fungerer. 

 

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse