Hopp til hovedinnholdet

Gutt 13 som akkurat har fått vite at foreldrene skal skilles

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa skal skilles . Jeg fikk høre det får 7 dager siden og tar dette ganske tungt. Så jeg lurer på hva skal gjøre Har dere noen svar/råd til meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13


Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. For 7 dager siden fikk du vite at foreldrene dine skal skilles. Dette synes du er svært tungt, og du lurer på hva du kan gjøre.

 

Jeg vil anbefale deg å få noen å snakke med om det sjokket du står oppe i nå. Ofte synes barn og ungdom det er vanskelig å snakke med venner og jevnaldrende om foreldres samlivsbrudd. Det kan være et godt alternativ å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Her jobber det lege, helsesøster og også ofte psykolog og psykiatrisk sykepleier. Dette tilbudet er gratis, og veldig mange ungdom får god hjelp her.

 

Når mamma og pappa skal skilles, må de innom et familievernkontor til obligatorisk mekling. Her skal de snakke om hvordan de skal gjøre det best mulig for dere barna etter samlivsbrudd, og familievernkontoret er svært opptatt av at dere barn og ungdom skal høres. Hvis du ønsker det kan du fortelle forledrene dine, at du gjerne ønsker å snakke med noen på familievernkontoret i forbindelse med mekling. 

 

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om hvordan det er for deg at de skal skilles? Kanskje kan det være godt å vise dem at det er vanskelig for deg. Kanskje har du mange spørsmål om hvorfor og hva som skal skje framover? 

 

Jeg ønsker deg masse lykke til framover, og håper du får gode mennesker å snakke med om det som er vanskelig. 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse