Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye har pappa krav på at jeg er hos oss ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på noe. Jeg er 16 år og har skilte foreldre. Er mest hos min mamma,noe jeg selv ønsker. Hvor mye har pappa krav på at jeg er hos oss ? Hvor mye kan jeg bestemme selv ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


I prinsippet er det foreldrene dine som har plikt til å bli enig om bosted og samvær mellom deg og dem. Dette skal være til barnets beste og handler om din rett til å se dem begge mer enn deres rett til å være sammen med deg. Trolig har dine foreldre inngått en samværsavtale etter skilsmissen, men denne er det mulig å endre på. Hvis dere trenger hjelp kan dere kontakte det lokale familievernkontoret.

 

I og med at du er så gammel som du er er det lettere for deg å bestemme litt mer om hvordan du vil ha det. Du har rett på å bli hørt i slike saker og din mening skal legges stor vekt på. Det vil være høyst usannsynlig at du blir pålagt samvær dersom du ikke vil.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse