Hopp til hovedinnholdet

Gutt 14 med skilte foreldre som ønsker å være med på mekling

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Mine foreldre er skilt og jeg bor kun hos mamma. Og når de var på megling hørte jeg ti forskjellige historier om hva de prata om, hva kan jeg gjøre/ eller kontakte. Og kan jeg være med på megling selv

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du beskriver i spørsmålet ditt ovenfor at du har skilte foreldre. Du bor hos mamma. Da foreldrene dine var til mekling, hørte du mange versjoner av hva som ble sagt på kontoret. Men du skulle gjerne ønske at du selv ble hørt. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med familievernkontoret i distriktet der du bor. Det kan være lurt å fortelle mamma at du gjerne ønsker å snakke med noen i forbindelse med mamma og pappas skilsmisse. Kanskje kan hun ta initiativ til å ta kontakt med familievernkontoret, eller du kan gjøre det selv.

Når foreldrene dine var til obligatorisk mekling etter samlivsbrudd, var de mest sannsynligvis og meklet på et familievernkontor. Det finnes også eksterne meklere, men de fleste jobber på familievernkontor. På familievernkontoret er man veldig opptatt av at barn skal høres i forbindelse med foreldres samlivsbrudd. Det er tross alt barna som er hovedgrunnen til at foreldrene kalles inn til mekling. For at foreldrene skal få hjelp til å finne best mulige ordninger for barna etter samlivsbrudd, og for at konfliktnivået mellom foreldre skal reduseres.

Hvis du ikke fikk snakket med noen på familievernkontoret når mamma og pappa var til mekling, kan du få til en samtale nå. 

Ønsker deg masse lykke til, og håper du får god hjelp videre. 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse