Hopp til hovedinnholdet

Kamerat til ei venninne hvor foreldrene skal skilles

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei :) foreldrene til bestevenninna mi skal skilles. De har slitt med så mye i det siste! Først døde bestefaren og nå dette! Hun kommer til å flytte en mil unna, og jeg kommer til å savne henne skikkelig! Jeg kommer jo til å møte hene, men det blir ikke som før... Hva kan jeg gjøre for å muntre henne opp litt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Først og fremst må jeg si at bestevenninna di er veldig heldig som har en så omsorgsfull og omtenksom venn i livet sitt.

Du skriver at venninna di har vært igjennom mye den siste tiden. Først mistet hun bestefar, og nå skal foreldrene skilles. Som en konsekvens av skilsmissen, skal hun flytte en mil unna deg, og du kommer til å savne henne. Du lurer på hva du kan gjøre for å muntre henne opp.

Først og fremst tenker jeg at det viktigste er at du signaliserer at du er der for henne. Ønsker ho å snakke om det som er vanskelig, så kan du være der for henne. Ofte synes ungdom det er vanskelig å snakke om sorg i forhold til foreldres skilsmisse. Kanskje trenger hun at dere kan ha det morsomt å snakke om andre ting? Kanskje ønsker hun ikke så mye fokus på det hun går igjennom? Jeg tror stikkordet er å tørre å være tydelig på at du ønsker å være der for henne. 

Jeg ønsker deg masse lykke til. Hun er heldig som har deg som venn. 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse