Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig etter at foreldrene mine skilte seg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 år. Mine foreldre skilte seg i fjor sommer. De krangla hele tiden, og jeg var så redd for at de skulle skile seg. Jeg ville ikke at foreldrene mine skulle skile seg, men det skjedde jo. Jeg synst det var vanskelig og det er fortsatt vanskelig. Jeg gråter hver dag, og er trist og lei meg hele tiden. Jeg prater med mamma og pappa, og det hjelper. jeg savner det gamle familie livet. Jeg synst at det er veldig vansklig at mamma og pappa har skilt seg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 !

Alarmtelefonen for barn og unge skjønner at dine foreldres skilsmisse er vanskelig for deg.  I noen kommuner finnes det forskjellige tilbud til barn som lever med skilte foreldre. Alarmtelefonen for barn og unge vet jo ikke hvilken kommune du bor i, så om det finnes slike tilbud der er usikkert. Kanskje de vet det på skolen din. På noen skoler finnes det også tilbud til elever som sliter med foreldrenes skilsmisse. En mulighet for deg er å snakke med helsesøster på skolen din, hun vet nok om det finnes et slik tilbud på din skole.

Det er fint å høre at du kan snakke så godt med foreldrene dine og at det hjelper for deg. Alarmtelefonen for barn og unge foreslår at du snakker med begge foreldrene dine, og ber de hjelpe deg, sånn at du kan få et tilbud om å snakke med noen andre, som er vant til å snakke med ungdommer som er lei seg og sliter med akkurat det du gjør. Da kan dere enten ta kontakt med Familiesenteret der dere bor, eller få en henvisning fra fastlegen din, slik at du kan gå i samtaler på f.eks. sykehuset, barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling. Her er de vant til å snakke med ungdommer som har det vanskelig, av forskjellige årsaker.

Det viktigste akkurat nå, er at du forteller foreldrene dine hvor vanskelig dette er for deg, og at du trenger hjelp.    

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse