Hopp til hovedinnholdet

5 år sammen, nå er det slutt. Har det jævlig, og er usikker, hva skal jeg gjøre??

 

Spørsmål
jeg har ikke vært gjennom skilsmisse, men samlivsbrudd. har vært sammen med den samme gutten fra jeg var 16 til 21. Nå er det over fra hans side, men ikke min. Det er kjempetung, går utover studier, fritid og alt. Har gått ned 8 kg pga dette. Bare spyr og gråter hele dagen lang. Har holdt på i en måned.

Når jeg ber om at han skal ta meG tilbake så gjør han det helt klart at det er slutt, og det må jeg bare akseptere.
En dag så jeg han rett inn i øynene og sa at jeg hadde kommet over han. Da ble han helt rar, og begynte å snakke om at han kanskje hadde gjort noe dumt. At han trengte bare en liten pause, så kanskje alt kom til å ordne seg.
Han snakker rundt seg selv hele tiden.
Den ene dagen er han sikker, den andre dagen er han usikker.

Jeg har det uansett helt jævlig hver eneste dag, men blir glad hver gang jeg er sammen med han.
Hvor langt bør det gå før jeg eventuelt må oppsøke profesjonell hjelp??
Burde jeg mase på usikkerheten, eller bare trekke meg unna?
Jeg ser ikke lyspunkter i noen ting lenger. Drakk meg sanseløst driting i helgen, men det gjorde meg vondt værre...
Burde jeg fortelle han nok en gang hvor vondt jeg har det? Er antideppresiva en mulighet?

JA, alt går over med tid, men trenger noe for å hjelpe meg i prosessen...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei :)

Jeg forstår veldig godt hvordan du har det. 5 år er lenge, og man venner seg til å ha den personen rundt seg. Når det plutselig tar slutt, føles det som om verden rundt deg raser sammen, og som om du har mistet halvparten av deg selv. Det er kjempetungt. Og det er sikkert ekstra vondt at han først er så bestemt, men så begynner å vingle. Det er likevel ganske vanlig å føle et stikk og begynne å tenke over om en har gjort det riktige når han ser at du plutselig er over han også.

Jeg sier alt dette fordi jeg har vært i nøyaktig samme situasjon som deg. Det er klart du blir glad når du er sammen med han. Du er jo glad i han. Så blir du kanskje lei deg etterpå, fordi du husker at det faktisk er slutt. Det er ikke bra å gå rundt å det slik, i det hele tatt. Når et så langt forhold tar slutt, er det viktig at man tar en pause fra å være sammen, prøver å ikke ha så mye kontakt, og fordøyer hva som har skjedd. Dersom du har like mye kontakt med han som vanlig, og treffer han ofte, vil du ikke klare å komme over han. Det sliter på deg.

Dette er MIN mening: Jeg hadde det sånn som deg i lang tid, før jeg skjønte at kontakt ikke var en god løsning. Så ba jeg eksen min om å holde seg unna og ikke ta kontakt på en stund fordi jeg ikke klarte å takle det. Da ble det myye bedre. Jeg vurderte også psykolog, men klarte det fint på egenhånd ved hjelp av tiden, venner og null kontakt med han. Det er tungt, men det er så vidt jeg vet, den beste løsningen. Alkohol er INGEN måte å takle det på, heller ikke antidepressiva. Og det hjelper heller ikke å fortelle han hvor jævlig du har det, for det eneste som vil ta det bort nå ved hans hjelp, er at han tar deg tilbake. Og det er jo ingen løsning, så det eneste som skjer ved at du forteller han hvor vondt det er for deg, er at han også for det vondt pga dårlig samvittighet.

Jeg anbefaler gode venner, snakk, snakk, snakk om det, gjør ting som får deg i godt humør, gråt når du trenger det, men ikke steng deg inne (det hjelper iallefall ikke), og kutt kontakten med han for en stund.

Masse lykke til!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Kan politiet kan pålegge barn under 15 år og deres foreldre å møte til bekymringssamtale?