Hopp til hovedinnholdet

Sjalu på en jente i klassen som er så populær blant guttene

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Få skolen føler jeg at en jente i klassen får alltid ros. Hun er populær.... Hun har langt hår og guttene liker henne. Hun er helt normal, jeg syns hun ikke er noe penere en de andre. Jeg blir misunnelig, gutter har aldri forelsket deg i meg.... Slle sier sånn: Anja er så god i fotball. Anja har kjempefint hår. Hun lever livet på roser, alle andre blir sett på som vanlige. Hvorfore r hun populær? Hun er egentlig veldig frekk og sånn, hun er ikke like pen som vennene mine.... Vet det høres teit ut, men hun ligner på en liten mus.... Jeg er så sjalu, hva skal jeg gjøre? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er helt normalt å kunne bli sjalu på jenter i klassen eller på venninner - spesielt når de er populære blant guttene. Da er det viktig å huske på at slike ting endrer seg hele tiden. Andre jenter kommer til å bli populære og etter hvert som dere blir eldre kommer guttene i større grad til å like forskjellige jenter. Det er nok en grunn til at hun har blitt så populær - trenger ikke være at hun er penere enn dere andre, men kanskje er hun mer sammen med guttene, prater mer med dem, flørter mer med dem eller lignende. Det kan være at hun virker spennende, hyggelig eller lignende. 

Akkurat nå bør du bare prøve å ikke la det utvikle seg til at du misliker henne bare fordi andre liker henne - da er det du som taper. Prøv å bli kjent med henne selv, kanskje kommer du også til å like henne om du gir henne en sjanse.

Jeg har lagt ved en artikkel om det å bli sjalu på en venninne. Mye av det gjelder nok deg også selv om jeg forstår at dere ikke er venninner. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen