Hopp til hovedinnholdet

Skjønner ikke hvorfor jeg ikke klarer å komme meg på skolen? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som går første året på vgs, jeg har flere venner nå enn jeg hadde på ungdomskolen, jeg elsker fagene og har det egentlig kjempe bra. Men i det siste har jeg ikke klart å gå på skolen. Jeg skjønner ikke hva som er i veien, jeg er ikke trøtt om morgnen, for jeg får nok søvn, men jeg klarer ikke å tenke på at jeg skal på skole også blir jeg bare hjemme. Ingen i familien vet at jeg har vært borte, og på skolen tror de bare jeg har vært syk. Men jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke drar på skolen, for jeg vet at det er galt å være hjemme, og jeg har lyst til å gjøre det bra, og jeg dropper aldri en prøve eller presentasjon. Jeg våkner opp og tenker at jeg skal på skolen, og har lyst til å være der, men jeg klarer ikke å dra dit. Det som skremmer meg er vel egetnlig ikke at jeg får fravær, men at jeg ikke vet hvorfor jeg ikke kommer meg ut, kan dere hjelpe meg? Tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Det er flere ungdommer som kan streve med dette i perioder, og det er slitsomt, og stressende å ha det slik. Ofte kan det være flere grunner til at skolen blir vanskelig, og det er ikke alltid så lett å vite helt hva som gjør at det blir slik.

Er du trøtt om morgenen, klarer ikke å stå opp? Har det hendt noe, slik at du gruer deg for skolen eller klassevennene dine? Kan det ha noe med skoleveien å gjøre? 

Ikke sitt med dette alene, snakk med foreldrene dine og noen på skolen. Da kan dere sammen finne ut hva som gjør at dette blir vanskelig for deg. Noen ganger hjelper det at læreren vet om hvordan du har det. Det kan være lurt å lage avtaler med læreren Og prøve ut dette i en periode. Deretter kan dere ta en ny prat for å diskutere hvordan avtalene har fungert. Når lærerne vet situasjonen din er det kanskje lettere for dem å gi deg gode tilbakemeldinger og motivere underveis også. 

Lykke til videre!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren og psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon