Hopp til hovedinnholdet

Hun hater livet sitt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som hater livet mitt. Jeg har 2 jenter som jeg kan kalle for venn, mine 3 katter og familien min. Jeg har 1 år igjen på barneskole, så jeg får ikke bytte skole. Det e ingen som spør meg om å avtale/sitte sammen eller jobb sammen. Jeg føler at jeg bare trenger meg på. Det er en jente som er såå slem mot alle! Hun er den som gjør det mest vanskelig for meg. Men alle gjør det vanskelig. Jeg har lyst på hund. En hund som kan hjelpe meg. Foreldrene mine sier kanskje, og det andre alternativet e å bli bedre i sport. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hund er det eneste som kan hjelpe meg! Jeg trenger tips men vet ikke hva! Vær så snill å hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er veldig trist å lese at du hater livet ditt. Men da er det samtidig veldig flott at du skriver til ung.no, og ønsker at ting var annerledes. Det viser at du ønsker å gjøre endringer, og få det bedre.

Det høres også ut som at du har noen ideer om hvordan du skal få det bedre. Enten hund eller bedre i sport. For meg så høres det ut som ganske "enkle" løsninger som jeg er redd for at ikke vil gjøre ting så mye bedre og lettere for deg som du tenker og tror. Jeg tror også at det å bli bedre i sport, eller i hvert fall drive med en sport eller annen fritidsaktivitet kan gjøre det enklere å være sosial med de som driver med samme sporten, og at du dermed får et større nettverk, flere og bedre venner, og ting vil kjennes bedre. Jeg synes det høres ut som en god ting. Men jeg tror dessverre ikke at det er det som løser problemet ditt, at du hater livet ditt. Og det kan godt hende også at ved å få hund så vil du tiltrekke deg flere mennesker som kan være vennen din i tillegg til hunden din. Samtidig er det viktig å tenke på at en hund er mye ansvar, og en hund er ikke noe man kan stue bort når man ikke føler man har tid eller lyst. Og, viktigst av alt er at du ønsker jo at mennesker skal tiltrekkes av deg, ikke av hunden din, eller hvor god du er i en sport.


Snakk litt med foreldrene dine igjen og fortell dem hva som er vanskelig. Kanskje dere kan snakke med helsesøster på skolen for eksempel, og at dere sammen kan finne litt ut av ting som kan hjelpe deg å bygge opp selvbildet og selvfølelsen din, hvordan du ser på deg selv. Jeg tror nemlig at det er det som kanskje er det vanskeligste for deg akkurat nå. At du ikke helt har troen på deg selv og hva du får til. Hva tror du om det?

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen