Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg velge språk og valgfag?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg skal begynne på skolen til neste år og hvet ikke hva jeg skal gjøre, av språk og valgfag. Jeg sliter med å velge mellom de valgene vi har. Det er mye forsjellig men søsteren min sier mye og mamma og pappa men også rektor, men alle har forskjelige. Jeg vil også være sammen med bestevenninnen min! Hva skal jeg gjøre!! Hilsen meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du sliter med å velge, og at det er vanskelig når mennesker rundt deg ønsker å påvirke deg. Når du skal velge valgfag kan det være lurt at du tenker på hva DU er interessert i og hva DU kunne tenke deg å lære deg. Det er viktig å tenke på om hva som motiverer deg, for motivasjon og interesse er viktig når man skal lære. Tenk på hva du liker å gjør og har lyst til å lære mer om.  Kanskje synes du det er viktigere å være interessert og like faget? Tenk litt på om det er verdt å gå med bestevenninnen dersom du misliker faget, er det verdt det? Eller kanskje du blir mer motivert av å ta faget sammen med bestevenninnen din?

Det viktigste er at du selv tar valget, for det er kun du som vet hva som er best for deg selv og hva slags fag du liker å jobbe med.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Valgfag på ungdomsskolen

ungdommer pc (colourbox.com)

Skal du begynne i 8. klasse? Her er informasjon om de forskjellige valgfagene du kan velge blant.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon