Hopp til hovedinnholdet

Han spiller

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Eg starta nettop på VGS første året, Medier og Kommunikasjon, og eg klarer ikkje å få gjort ferdig lekser. Eg sitter og spelar Borderlands ( Har også eit rollespel på nettet om Borderlands med nokon på engelsk ) eller Assassin`s Creed enn å skrive, fordi eg ikkje får til å starte. Eg har problemer med å lese sikkelig. Ser allt som "pixler" eller "snø" ( Visual Snow ) Og det er ikkje på grunn av spilling! Har hatt det siden eg var fødd. Eg har også mangel på D vitamin og tar ein tablett kvar dag. Eg vil starte, men med ein gong eg begynner å lese klarer eg ikkje å fatte det som står der for ein eller anna grunn, og så ender eg opp med å gjere noko anne, f.eks teikne med teiknebrett eller spele. Eg veit ikkje kva eg skal gjere. Det hjelper ikkje å seie det til foreldrene mine, for eg veit at dei ikkje veit kva dei skal gjere heller. Har berre nokre dagar av haustferien på å gjere ferdig leksa. Skal samanlikne dei to økosystema, Barentshavet og Regnskog... ._.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som at du har hatt en litt tøff start på videregående. Og det høres ut som at du har noen reelle, fysiske vanskeligheter som gjør at skole blir ekstra utfordrende og vanskelig. Det finnes mange muligheter for tilpasninger i  skolen, men for å få gjort tilrettelegginger, er skolen nødt til å vite om utfordringene. Start med å gå til rådgiver eller helsesøster og fortell hvordan ting er. Dersom du har vanskelig for å se, så kan det kanskje være nyttig å sitte langt foran? Og kanskje bør du ta en tur til øyelege eller optikere for å finne ut om du trenger briller? Kanskje er det muligheter for å få skolebøkene som lydbok? Snakk med rådgiver eller helsesøster!

Hva gjelder spill, så er jo det også verdt å se på om du bør gjøre noen endringer. Snakk med helsesøster om dette. Sjekk også ut artiklene nedenfor.

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik hjelper du en venn med spilleproblemer

Gutt sitter foran laptopen (colourbox.com)

Kjenner du noen som sliter med spilleavhengighet, men er usikker på hvordan du kan hjelpe? Her er rådene for deg som ønsker å hjelpe.

Les mer

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen