Hopp til hovedinnholdet

Mistrives på skolen. Hjemmeskole?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har akkurat startet på ungdomsskolen og jeg har slitet med utseende mitt og mobbing siden 5.klasse ,mobbingen har sluttet men jeg sliter med meg selv og også å være rundt folk så når jeg går på skolen så føler jeg meg stygg og tjukk så det resulterer i at jeg later som at jeg er syk sånn at jeg slipper skolenog da har mye fravær.I tillegg til det så blir jeg alltid så stressa før skolen da får jeg ikke sove som betyr at jeg alltid er trøtt på skolen og da når jeg kommer hjem sitter jeg bare inne på rommet mitt hele dagen.Så jeg lurer på at kan jeg ta hjemmeskole men at jeg følger lærerplanen fra skolen og at jeg bruker de bøkene jeg får av skolen?F.eks at jeg drar innom skolen én gang hver andre uke eller noe og får planen for uka/ukene som jeg da tar og gjør hjemme og tar med tilbake til skolen igjen og at jeg deltar på prøver på skolen.Har sagt ifra til mamma om dette her men hun sa at det bare var en fase så plis har dere noen tips for hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Det er ikke slik at man bare kan bestemme seg for å ha hjemmeskole.  Det krever at foreldre må lage en plan for å gi deg all den undervisningen du har krav på og melde ifra til kommunen om at de vil undervise deg, og da må jo de være spesielt engasjert i det med hjemmeundervisning, noe det IKKE høres ut som de er. 

Jeg tenker det blir viktig at du får pratet med læreren din og med rådgiver eller sosiallærer om at du ikke trives så godt på skolen, og så får hjelp til at dette blir bedre.  De kan gjøre mye for å bedre situasjonen på skolen for deg.  Be mamma og pappa ta kontakt for deg og få til et felles møte med skolen om dette. 

Akkurat nå høres det ut som du ikke har det så bra, og du kan få det bedre. Det er hjelp å få! Du må bare være ærlig, og be om hjelp fra de du har rundt deg. 

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen