Hopp til hovedinnholdet

Lei skolen, problemer hjemme og har dårlige karakterer.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en gutt som er veldig lei skolen, jeg vil bare gi opp og bli igjen hjemme og sove eller gjøre noe morsomt. På grunn av problemer med familien så gjør jeg ikke lekser, jeg får masse annmerkninger og jeg har veldig dårlige karakterer (2-3) og jeg bare tenker på at jeg vil bli Arkitekt, det er umulig med sånne dritt karakterer, jeg gidder også ikke øve på prøver, det er det kjedligste jeg vet. Jeg hater når jeg ser mine venner få 4-5'ere også skryter dem så j... at jeg har lyst å slå til dem. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg ser ikke noe bra fremtid for meg, i 8.ende gikk det litt bedre men når jeg tenker på hva som kommer til å være i 10.klasse... Jeg bare greier ikke.,

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Uff, det høres ikke ut som at du har det bra. Jeg tenker at alt henger sammen.. det at du har problemer hjemme, gjør at du ikke får gjort lekser og det går utover skolearbeiedet og karakterene dine. 

Jeg synes du skal snakke med noen om dette. Har du noen voksen i din nærhet som virker ok, og som du kan stole på? Kunne du ha begynt å fortelle dem hvordan du har det, sånn at de kan gi deg noe støtte? Helsesøster, rådgiver, en lærer?

For at du skal få det bedre, tror jeg du må begynne å nøste opp hjemme først. 

Se mer i artiklene under. 

 Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer