Hopp til hovedinnholdet

Har null motivasjon for skolen. Hva skal jeg gjøre? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter med motivasjonen på skolen.. når vi har undervisning så prøver jeg å følge med men ''detter ut'' underveis, jeg orker/gidder/klarer ikke jobbe med skole hjemme heller. Har som sagt ikke motivasjon. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Det er normalt å føle seg skolelei og svært umotivert i perioder. Vet du hvorfor du føler deg så umotivert? Det kan være lurt å prøve å finne ut hvorfor. Ved å sortere litt i tanker og følelser, blir situasjonen sannsynligvis mer ryddig og oversiktlig. Det kan være det er vanskelig å få til å sortere og det kan hende det kan være godt å få litt hjelp til å gjøre den sorteringen. For eksempel helsesøster på skolen din kan være en god hjelp i den sorteringsjobben. Hun kan hjelpe deg å snakke med rådgivere eller lærere ved skolen slik at skolen kan hjelpe deg å tilrettelegge og finne tilbake litt motivasjon i forhold til skolearbeid. 

Det er viktig at du tar tak i situasjonen din. Det er nemlig hjelp å få! Skolen plikter å hjelpe deg, slik at du kan klare å fullføre skolen og dermed oppnå både dine drømmer. For at du skal få det bedre, MÅ du snakke med noen om hvordan du har det. 

Jeg legger ved noen artikler som jeg tenker også kan være til hjelp og ønsker deg masse lykke til! Send gjerne en oppdatering etter hvert og fortell hvordan det går med deg selv og situasjonen din!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Trenger du hjelp til realfag? ENT3R

Trenger du mer motivasjon for å lære matematikk og hjelp til pensum? Lurer du på hvordan et studie innen realfag eller teknologi ser ut? ENT3R er et motivasjonsprogram for elever i 10. klasse og videregående der du får mattehjelp fra studenter fra realfaglige og teknologiske studier og et innblikk i studiet og studiehverdagen,

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon