Hopp til hovedinnholdet

Hva mer kan vi gjøre for å tjene penger til klassetur?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Vi i min klasse skal snart på klassetur. Vi trenger over 140 000kr og vi har 16 000kr nå. Vi har hatt loddsalg, vært på varetellinger og solgt kjeks. Men hva mer kan vi gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dere må bare prøve å få med dere så mange varetellinger dere klarer før klasseturen. I tillegg kan dere melde dere til å måke tak på f.eks. idrettshaller og lignende. Dere kan henge opp plakater som sier at dere tar på dere småjober for privatpersoner. Den største muligheten har dere nok ved at alle i klassen snakker med foreldrene sine og spør om de vet om noe dere kan gjøre - kanskje er det noen foreldre som har noe som må gjøres på jobben deres? Dere kan også arrangere loppemarked hvor dere samler inn klær, bøker og lignende som folk ikke lenger vil ha, og som dere selger. Da får dere helt sikkert låne lokaler av skolen. Eller dere kan arrangere en konsert, en revy eller en annen type forestilling som dere inviterer familie for å komme og se på for en liten sum i inngangspenger. 

Hold et møte med klassen og prøv sammen å komme opp med ideer for å tjene penger, og spør foreldrene deres om hjelp til å gjennomføre det!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag