Hopp til hovedinnholdet

Teknisk svikt på eksamen - annullering av eksamen? 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg går påbygging til generell studiekompetanse 3.VGS. På fredag hadde jeg norsk hovedmål eksamen, og det gikk veldig bra, helt fram til jeg skulle levere. Da jeg skulle levere min besvarelse elektronisk, klikket pcen min. IKT-ansvarlige på skolen min var vitne til at pcen klikket og at jeg hadde skrevet mye på oppgaven og at jeg hadde gjort oppgaven. Hva er mine rettigheter nå? Kan jeg kreve å ta eksamenen på nytt igjen???? Jeg vil ikke ta eksamenen på nytt igjen til høsten! Og hva er mine rettigheter til det? Når jeg evt. tar den på nytt igjen, kommer det på førstegangsvitnemålet eller andregangsvitnemålet?? Vær så snill hjelp meg raskt. Gi meg noen gode argumenter som jeg kan gi til rektoren min, slik at jeg kan ta eksamenen på nytt igjen. Vær så snill.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og beklager sent svar. 

Dersom det er gjort formelle feil ved avvikling av eksamen, eller dersom eksamen ikke gjennomføres på en korrekt måte, skal eksamen annulleres (( §3-37 i forskrift til opplæringslova). I praksis skal det søkes til Utdanningsdirektoratet om å annullere eksamen, men dette er det skolen som skal ta seg av. En teknisk svikt som du beskriver regnes som en formell feil ved gjennomføring av eksamen. Det er ikke din feil at datamaskinen klikket. Jeg vil anta at det eneste rimelige i denne situasjonen er at denne eksamen annulleres, og at du får ta ny eksamen ved første mulige anledning. En slik eksamen vil nok ikke kunne bli gjennomført med det første. Et annet alternativ er at eksamen annulleres, og at du blir fritatt fra eksamen i dette faget. I stedet for eksamenskarakter vil det stå "eksamen annullert" i vitnemålet ditt. 

Jeg ville tatt kontakt med elev- og lærlingombudet i hjemfylket ditt for å diskutere dette. Spesielt dersom du ikke får annullert eksamen. Du tar kontakt via www.elevombudene.no, eller i ved å følge henvisningene i artikkelen under. 

Med vennlig hilsen,

Elev- og lærlingombudet i Oslo kommune

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Slik klager du på karakteren

Tall 1-6 (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå du fram?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine