Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha språk?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

[STUDIESPESIALISERENDE] Går VG2 akkurat nå og har da spansk, noe jeg ikke er svært interessert i. Men men, må vel bare gjennomføre det. Hadde engelsk fordypning på ungdomsskolen og må derfor ha 3 år med spansk. Jeg må som sagt gå 3 år med spansk, men dersom skolen ikke støtter dette må jeg da ta det som privatist eller er ikke det obligatorisk? Skal trossalt ha studiekompetanse og antar det er noen krav til antall timer og fag du skal ha hatt for å faktisk få studiekompetanse. Hvordan fungerer dette? :) Og forøvrig finnes det en veg å slutte med spansk, men fortsatt få studiekompetanse? Har hatt spansk i ett år nå, har det i år også men er lite motivert for akkurat dette faget. Må som nevnt tidligere ha det i 3 år, og jeg er 100 prosent norsk så har ikke annet morsmål e.l så jeg kan ikke ta eksamen i et annet språk. Tips? Gutt 18, VG2 Studiespesialiserende

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at det er obligatorisk med fremmedspråk hvis man går på ett av de studieforberedende utdanningsprogrammene. Siden du ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen må du ha fremmedspråk nivå I+II. Du avslutter nivå I på vg2 og er nødt til å ha nivå II på vg3 for å få et godkjent vitnemål. Siden du skal ha fremmedspråk på vg3 skal du da ha ett programfag mindre.

Håper det var oppklarende.

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag