Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med å komme meg på skolen. Hva skal jeg gjøre?  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på 8.trinn på ungdomskolen. Jeg har problemer med å komme meg på skolen, og har ikke hvert på skolen på mange uker. Jeg har snakket med lærere, helsesøster, psykologer og leger, og nå er jeg virkelig lei. Jeg får undervisning i de grunnleggende fagene 2 ganger i uken og har lekser hjemme. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å komme meg på skolen. Jeg er også redd for at jeg må gå 8.trinn om igjen. Jeg kjeder meg hjemme og savner skolen. Jeg vil ikke gå 8.trinn om igjen, og jeg vil ikke bytte skole. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du ikke greier å komme deg på skolen. Ut ifra det du skriver forstår jeg det slik at du ønsker å gå på skolen. Du forteller at du har snakket med mange fagpersoner, men at det ikke har forandret situasjonen. Tenker at det er bra at du får undervisning i de fagene som er obligatorisk, men forstår at det oppleves kjedelig å ikke være på skolen.


Ut fra det du skriver virker det som du har motivasjon til å gå på skolen. Jeg tenker at det kan være fint for deg å lage noen mål som du ønsker å nå. Start med små mål og ha et hovedmål som du tenker du kan nå på lang sikt. Kanskje er det vanskelig å gå tilbake til skolen etter et langt fravær. Da er det lurt å lage seg små mål og  tiltak hvordan du skal nå målene. Det kan være lurt å samarbeide med rådgiver eller sosiallærer på skolen.

Du skriver ikke om noen konkret årsak til at du ikke greier å komme deg til skolen. Er det i forhold til en diagnose er det viktig å ta kontakt med helsepersonell.

Legger noen artikler under svaret som  du kan lese.

Ønsker deg lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fravær
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fravær