Kan læreren sette ned karakter pga oppførsel? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Kan læreren sette ned karakter pga oppførsel?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Vi har en lærer på skolen vår som har oss i gym, men også noen andre fag. Hun overdriver alltid med hvordan vi oppfører oss. F.eks. alle ler av en kommentar fra en medelev men hun tolker det som slemt. Vi hadde en episode i en gymtime hvor alle i klassen hadde det helt fint. Det hele startet med at jeg og en annen elev tullet med hverandre. Jeg sa noe til den andre eleven med ironi, og alle lo, innkludert den eleven. Dette tolket hun som en unødvendig kommentar og begynte å kjefte på meg for det. Dette utviklet seg til en liten krangel. Hun truet meg med å sette ned gymkarakteren min. Alt dette skjedde bare fordi hun ikke skjønte hva vi mente. Spørsmålet mitt er: Har en lærer lov til å true en enkeltelev med å sette ned gymkarakteren hans/hennes i en slik situasjon? Eller har hun i lov til å true med karakterer i det hele tatt?

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer