Hopp til hovedinnholdet

Mulig å få hjemmeundervisning?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 14 år og går i 9d klasse. Har ikke vært på skolen på flere uker; (kanskje en måned)? Men foreldrene mine lar meg ikke. Det hadde vært kjekt med hjemmeundervisning noen dager i uken ja... Er det tilgjengelig på ungdomskole? Hvordan får jeg foreldrene mine til å si "ja"?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Hvis det er aktuelt for deg med hjemmeundervisning, så må dine foreldre/foresatte kontakte kommunen dere bor i om dette. Selv om en slik løsning velges, så er det ikke nødvendigvis dine foreldre som må undervise deg. Du finner mye informasjon om regler rundt hjemmeundervisning HER. Hvis dine foreldre og du ønsker mer informasjon om hjemmeundervisning, kontakt eksempelvis Norsk hjemmeundervisningsforbund.

Du skriver ikke noe om hvorfor du ikke går på skolen. Husk at det er mye skolen kan hjelpe med og tilrettelegge for slik at du opplever skolehverdagen som bedre. Se i artiklene under dette svaret :-)

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Rett til spesialundervisning

Gutt får hjelp av lærer (colourbox.com)

Elever har rett til tilpasset opplæring eller spesialundervisning dersom de har behov for det. Her finner du informasjon om hva spesialundervisning er og hvem som har rett til dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag