Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag må jeg ta som privatist for å få studiekompetanse?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har gått helsefag og gikk i fjor påbyggning måtte ha ut permisjon da jeg var mye syk. Startet på påbyggning igjen og fortsatt hatt et stort fravær og frykter nå og ikke få fortsette. Skal på møte nå kommende fredag og er ganske sikker på at det er beskjeden jeg får. Lurer derfor på forskjellige muligheter. Kan jeg fortsette gå med en legeattest eller vil ikke det være til hjelp da fraværet er såpass høyt allerede? Føler meg veldig dårlig og ubrukelig da jeg ser alle på min alder kommer seg videre, mens jeg kanskje i år igjen ikke greier fullføre og 2 år er bortkastet og alle rundt meg har sky høye forventinger til meg.. Har også sett på dette med privatist og lurer på å om jeg kunne fått litt info angående dette? Hvilke fag må jeg ta som privatist for å få studiekompetanse osv? Hilsen en frustrert jente på 19 år som ikke vet hva hun skal gjøre om jeg ikke får dette året bestått på 2 forsøk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

jeg vil tippe at du har vært på dette møtet nå. Håper du fikk svar på det du lurte på og at det ikke var dårlige nyheter.

For å få generell studiekompetanse må du ha bestått alle fagene du tok gjennom helsefag og som du skulle tatt under Påbygging. Her ser du et eksempel på en fagoversikt med Påbygging.

Er du fortsatt usikker på hvilke fag du skal ta, kan du også snakke med rådgiver på skolen din uansett om du fortsetter eller ikke. Du kan bruke dem i fire år etter du slutter. Eventuelt kan du også bruke Oppfølgingstjenesten til informasjon om du slutter.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag