Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at hun har ødelagt forholdet mellom jentene og guttene i klassen 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente i 9.klasse som går i en liten klasse på 17 elever der 6 av oss er jenter. Siden vi er så få er vi alle som oftest sammen. I syvende klasse begynte en ny jente hos oss, som jeg nesten skulle ønske ikke hadde kommet. Jeg var positiv da hun kom, men nå er hun bare med guttene i all friminutt eller med jentene i 8.klasse. Jeg snakker aldri med henne lenger og jeg føler hun ikke liker meg i det hele tatt. Jeg føler nesten hun er frekk med to av de andre jentene i kassen. For to dager siden var hun av en eller annen grunn lei seg og hun som hun er litt frekk mot spurte "hva har skjedd" og da svarte hun nye "forventer du virkelig et svar" med irritert stemme! Hun flørter uhemmet med guttene i klassen og kaller de bestevenner og klemmer de og alt mulig. Hun har faktisk ødelagdt forholde med oss jentene og guttene i klassen. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår at du synes at dette er dumt og at du føler at denne jenta har ødelagt klassemiljøet. 

Når det er sagt så kan dette også handle litt om hvordan dere behandler henne, kanskje hun føler seg utestengt? Kanskje du kan slå av en prat med henne og spørre henne hvordan hun har det? Dere kan også ta henne med hvis dere skal finne på noe. 

Klassemiljøet vil ofte forandre seg fra år til år, og det er ganske naturlig. Det er ikke helt riktig å "skylde" på denne ene jenta. Jeg tror denne utviklingen i klassen har også noe å gjøre med at dere alle er blitt eldre og forandret dere. 

Hvis du synes at dette preger skolehverdagen til deg eller andre i klassen din på en negativ måte, synes jeg du skal ta dette opp med læreren din slik at dere kan jobbe med klassemiljøet. 

Jeg legger ved to artikler som du kan ta en titt på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag