Hopp til hovedinnholdet

Får jeg skoleskyss?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på en spansksnakkende skole, og har gjort det siden jeg var 5 år siden det er en privatskole også måtte man starte et år før siden vi måtte lære litt spansk før vi kunne starte på grunnskole. Men nå er jeg litt lei av skolen og vil starte på en offentlig skole, jeg lurer på mange ting, for det første når jeg skulle velge fremmedspråk tok jeg spansk siden jeg da kunne få gode karakterer i faget, var dette lurt? Også bor jeg langt i gokk så jeg må ta buss, jeg målte avstanden mellom huset og skolen også så jeg at jeg bor 11,391 km unna, så mitt andre spørsmål er: tror dere jeg selv må søke om skoleskyss eller får jeg det utdelt? Hilsen gutt som skal starte i 9.ende trinn og er usikker:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du spør om det var lurt av deg å ta spansk som fremmedspråk, for da kan du enklere få gode karakterer. Dette er vanskelig for oss å svare på. Jeg synes absolutt ikke at det høres ut som en dårlig idé, men det spørs hva som er viktig for deg. Hvis gode karakterer er viktig, var det sikkert lurt. Hvis du heller vil lære et nytt språk, kan du spørre skolen om det er mulig å bytte.

Ellers kan du se artikkelen om språkvalg på ungdomsskolen som jeg har lagt under svaret.

Elever på videregående har rett på skoleskyss om man bor mer enn 6 km fra skolen (ref opplæringsloven § 7-2). Dette løses forskjellig i de ulike fylkene, så du eller dine foresatte kan kontakte administrasjonen på skolen din for å få informasjon om hvordan dette løses i ditt fylke.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag