Hopp til hovedinnholdet

Har fått 1 i matte og skal på utveksling. Hva betyr det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et veldig stort problem. Jeg sliter så sinnsykt med matte. Jeg går Vg 1 og har 1P matte, men jeg klarer likevel å få 1 i karakter. Dette er jeg redd for at ødelegger min prosess senere i livet. Greia er: jeg skal på utvekslingsår i utlandet og har allerede fått familie OG skoleplass. Så jeg lurer på om jeg må ta opp igjen faget der nede, for så å ta 2P i tredjeklasse når jeg kommer hjem igjen. Jeg skal ta 2 året i utlandet. Jeg stresser skikkelig over det og jeg har fått flere sjanser om å ta prøver som gjør at jeg kan få max 2 i karakter. Jeg sliter virkelig med matte, og det at tanken om at jeg KAN ødelegge mye for meg selv stresser meg, og jeg slites ut. Har tatt det opp med rådgiveren på skolen, venter enda på et konkret svar om saken. Men jeg vil i tillegg høre om deres tanker rundt dette! (jeg vet at dette ikke har noe med det valgte emnet å gjøre, men jeg trenger virkelig hjelp. Det fantes tydeligvis ikke noen som jobbet her rundt temaet "skolehverdag") TAKK

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Jeg tenker at du allerede har gjort det jeg ville ha svart deg på det du spør om: nemlig snakket med rådgiveren. Så bra at du har spurt! Da får du bare vente på svar..

Siden du skal på utveksling, er det litt ulik praksis fra skole til skole hvordan dem følger opp strykkarakterer, slik at du skal få en sjanse til å få et vitnemål når du er ferdig med videregående. Jeg vet ikke hvordan dette er med din skole, om dem tenker at du må ta matte om igjen dit du skal, eventuelt via privatist her i Norge (eller via skolen din). Vent derfor og se hva rådgiveren din svarer!

Lykke til, krysser fingrene for at det ordner seg!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag