Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr det på vitnemålet?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei og tusen takk på forhånd! Jeg har et spørsmål angående privatisteksamen i mitt morsmål (Tysk) nivå III. Først litt bakgrunsinformasjon: -På ungdomsskolen hadde jeg Spansk som fremmedspråk -Jeg har Spansk II som fremmedspråk i VGS nå -Jeg har tatt privatisteksamen i Tysk III både skriftlig og muntlig -Jeg ønsker ikke å erstatte Spansk med Tysk. Mine spørsmål: -Kommer karakterene jeg fikk i Tysk III (skriftlig og muntlig) på vitnemålet mitt? -Vil disse karakterene påvirke snittet mitt? -Betyr det at jeg har bestått privatisteksamen i Tysk III at jeg har "fullført" Tysk I og Tysk II på noen som helst måte? Tusen takk for hjelpen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, du kan få Tysk III på førstegangsvitnemålet ditt, siden du har tatt privatisteksamen mens du fremdeles er elev på vgs. Faget kan erstatte et programfag på vg3. Fremmedspråk nivå III gir ett språkpoeng, og du kan få godskrevet nivå I og nivå II.

Det kan spille inn flere forhold, så vi anbefaler at du snakker med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din for å få klarhet i hva som er aktuelt for deg.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag