Hopp til hovedinnholdet

Kan du oppnå generell studiekompetanse etter å ha gått 2 år på yrkesfaglig videregående?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvordan vgs helse og oppvekstfag fungerer. Kan jeg etter to år på vgs med helse og oppvekst velge generell studiekompetanse på tredje året? Og det bli hva jeg vil, akkurat som å ha gått på studiespesialisering i tre år? Jeg vet ikke hva jeg vil bli når jeg blir eldre, men jeg vil heller ikke gå på studiespesialisering.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan hvis du ønsker det ta de fagene du trenger for å få generell studiekompetanse, selv om du har gått på yrkesfaglig videregående de første 2 årene.  Når du har tatt de fagene du mangler, vil du kunne søke gjennom Samordna opptak på grunnlag av karakterene dine.

For informasjon om hvilke fag du må ta for å få generell studiekompetanse, og mulighetene for å ta påbygning gjennom din videregående skole, må du kontakte skolen din om dette.


Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag