Hopp til hovedinnholdet

Hvor er det internatskoler?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg har begynt i 8 klasse på ungdomsskolen, mene g har lyst til å gå på skole du bor på. jeg bor i en liten by som heter Ål og det er ingen internat her i nærheten. jeg vil gå på internat skole og gå i uniformer fra nå. men jeg vil sjekke hvor det er sånne skoler og hvordan det ser ut og sånt derfor spør jeg her. og så skal jeg snakke med mamma og pappa om det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Internatskoler/kostskoler er ikke spesielt vanlig i Norge, i motsetning til land som for eksempel Storbritannia. Det finnes få slike skoler her, og mange av disse er private. De fleste internatskolene i Norge har tilknytning til en trosretning, for eksempel kristne skoler. Prisene kan variere. Sjekk nøye med de forskjellige skolene hva et slikt opplegg vil koste deg og hva du får for pengene.
 
I tillegg til kristne internatskoler, finnes det noen videregående skoler med internat på steder med spredt befolkning. Steder med veldig store avstander for elevene. Dette gjelder nok særlig i nordlige deler av Norge.
 
Det finnes dessverre ingen samlet oversikt over internatskolene i Norge, men hvis du kontakter rådgiver på skolen, har sikkert hun eller han god oversikt.


Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag