Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å finne motivasjon for skolen.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, 17 år gammel gutt her som sliter med skolehverdagen. Vokste opp ganske hardt, mye problemer med familien, foreldre som slåss og rus. Nå er jeg 17en og har starta på videregående. Finner at det er veldig vanskelig å få motivasjon for å drive med skole. Sliter med skolen, virker som samme hvor mye jeg jobber til en prøve så får jeg ikke bra nok karakterer. Har et mål på 4 i snitt dette året, men tror neppe det kommer til å skje. Kom også sent inne i året, så ligger litt bak fra start. Har dere noen tips for å få tilbake motivasjonen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Så flott at du er på videregående skole! Du tar tak i motivasjonen din ved at du faktisk reflekterer over at du ønsker en endring, og at sånn det er nå kan det ikke være lengre.

Du beskriver en vanskelig oppvekst, og at du nå strever med å holde oppe motivasjonen for skolen. Det er ingen ting som er mindre motiverende å føle at man ikke får noe igjen for all den jobbinga man legger ned.

Det er mye om kan gjøres for å få opp motvasjonen. Man kan bedre studieteknikken sin, samt ha en tett og åpen dialog med læreren. Dette for at læreren kan hjelpe deg. Se artiklene "skolelei" og "studieteknikk" under dette svaret. Der finner du en rekke gode tips.

Det er sånn, at hvis man har mye å tenke på kan dette "stenge" av  mye for oss. Fortiden kan hindre oss i det vi ønsker å drive med i fremtiden. Har du fått bearbeidet historien din? Foreldrekonflikter, rus, vold kan gjøre at man sliter med konsentrasjon som dermed går utover skolearbeidet og dermed motivasjonen. Jeg har lagt ved noen artikler om dette også, så du kan lese mer.

Heier på deg! Lykke til videre!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Zelda om å ha noen å snakke med

Tunge tanker? Noen ting kan kanskje klare å ordne opp i selv, men ikke vær redd for å ta kontakt hvis du trenger noen å snakke med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon