Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg komme inn på skolen selv om jeg ikke har bra nok snitt?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg prøver så godt jeg kan å få bra nokk snitt for å komme inn på skolen jeg ønsker å komme inn i på vidregående, men jeg klarer ikke å få bra nokk snitt jeg ligger noen karakterer for å fø bra nokk snitt. Er det noe mulighet for å komme inn på skolen som er den enste skolen du har lyst å starte på selvom du ikke har bra nokk snitt for det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så synd å høre at du er usikker på om du kommer inn på skolen du vil på. Men så fint å høre at du jobber godt og er motivert for det.

Det er vanskelig for oss å svare på dette. Snittet for å komme inn på de ulike skolene varierer fra år til år, avhengig av hvor mange som søker, og hvilke karakterer de som søker har. Hvis du vil ha en pekepinn på snittet som trengs, kan du kontakte Inntakskontoret i fylket der du bor og spørre hva karaktergrensen var i fjor. De plikter ikke å opplyse om dette hvis de ikke ønsker, men det kan være verdt et forsøk.

Ellers er det skolen du ønsker deg til som du må snakke med. Så det går an å ringe til administrasjonen der og spørre. Som regel skal det mye til for å komme inn på en skole hvis man har lavere karaktersnitt enn de som fikk plass. Men det hender at elever trekker seg, at det blir plasser ledig, etc. Da er det eventuelt skolen selv du må snakke med. 

Men fortsett i det gode sporet med god jobbing! Kanskje du kan spørre faglærerne dine om de har noen tips til hvordan du kan nå de siste karakterene du vil ha. Det er fortsatt lenge til sommeren, og mye kan skje med karakterene dine før den tid. 

Veldig lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer