Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg muntlig legge frem kildene mine?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Lurer bare på hvordan man enkelt (muntlig) kan forklare kildene sine på slutten av en presentasjon. Høres veldig dumt ut å si "jeg brukte .. til fakta, og .. til historie". Enkelt spørsmål men fant ikke noe godt svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan enten bare ha dem på siste side av en eventuell Powerpoint/Prezi-presentasjon, uten å si noe om dem. Eller så kan du si du har brukt f.eks. Store Norske Leksikon, Aftenposten og Ung.no, du trenger ikke si hva du har brukt dem til.

Eventuelt kan du i presentasjonen din si; Ifølge Store Norske Leksikon er... På nettsiden Ung.no kan man lese... I Aftenposten fant jeg en artikkel som hevder at... Bare legge inn enkelte kilder i setninger hvor det er naturlig.

Håper dette var til hjelp. 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekkliste for kildekritikk

Ikke tro på alt du leser (colourbox.com)

Kan du stole på du det finner på nettet? Her følger noen viktige punkter du bør ha i bakhodet når leter etter fakta og informasjon.

Les mer

Wikipedia – fleip eller fakta?

Ikonet til til Wikipedia,com

Det er kanskje noen som har sagt til deg at du ikke må tro på alt du leser på Wikipedia. Hvorfor det? Les mer om hvordan dette nettleksikonet er bygget opp.

Les mer

Tips til Google-søk

Søk på nettet Google

Noe du trenger svar på? Trenger du stoff til en skoleoppgave? Slå det opp på nettet! Her får du noen tips for å gjøre et best mulig søk i Google.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag