Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil være flink i alt og har for mye å gjøre på fritiden. Jeg trenger råd.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg prøver så godt Jg kan for å få gode karakterer på skolen, og samtidig være flink i idrett.. men jeg klarer det ikke.. Jeg vil utdanne meg til noe bra, vil være flink i alt Jg går på i fritiden.. men noen ganger føler jeg at det er for mye å ta seg av, når det gjelds hjemmelekser, drama, innleveringer som er til visse tider.. uff det et slitsomt!! Jeg prøver å bli tatt ut til tinestafetten men det var ett sekund mer enn hva grensen var, og Jeg er for lat for å trene for å nå ønsket mitt.. det skjer stadig mye, at jeg er lat for å gjøre ting, som Jg virkelig har lyst til å fullføre.. trenger råd....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det høres absolutt ikke ut som om du er lat! Du har nok heller for mye å gjøre, og da ender man opp med å ikke ha nok energi til å gjøre alt man vil.

For å få tid og overskudd til å gjøre mest mulig av det du ønsker, kan du lage deg lister og oversikt over hva du skal gjøre og når du skal gjøre det. Skaff deg f.eks. en kalender der du skriver inn hvilke lekser og prøver du skal gjøre og øve til de forskjellige dagene, og hvilke andre aktiviteter du har. Skriv også opp hva du skal gjøre i helgene. På den måten blir du best mulig forberedt til alt du skal gjøre i ukene framover, og du kan fordele lekser og aktiviteter.

Jeg forstår godt at du ønsker å gjøre mye og at du vil være flink i disse tingene, men noen ganger er det kanskje best å fokusere på litt mindre. Hvis du ser på kalenderen din at ting kolliderer, så kan du melde fra i god tid til f.eks. treneren din at du ikke kan komme.

Det er viktig å lytte til kroppen og karakterene dine. Hvis du er ufokusert og ikke klarer å henge med på skolen, får for lite tid til å øve på prøver, eller føler deg sliten så er det lurt å nedprioritere andre ting og sørge for at du gjør det godt på skolen og at du ikke minst har det bra. Sørg for at du får nok søvn, spiser sunt og regelmessig, og holder deg i aktivitet, men sett også av tid til å slappe av. Dette er viktig for å ha en god helse! Da får du også bedre overskudd til å gjøre andre ting! Prøv også å ikke ha for høye mål til deg selv. Selv om det er gøy å være flink i alt, er det veldig krevende og kan slite deg ut både psykisk og fysisk.

Jeg anbefaler deg å lese artiklene jeg legger ved nedenfor. Der finner du mange gode råd! Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer