Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få hjemmeskole?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke bra på skolen og vil derfor ha hjemmeskole men foreldrene mine kan ikke være hjemme og lære meg ting får de må på jobb jeg har hatt det dårlig på skolen lenge nå og vi har snakket med læreren om det men det har ikke virket jeg får ikke bytte skole og vi flytter ikke til et nytt hus jeg vet ikke hvordan jeg skal få hjemmeskole når mamma og pappa ikke kan hjelpe hva skal jeg gjøre for at jeg skal få hjemmeskole? PS: foreldrene mine kommer ikke til og slutte i jobben eller jobbe 50%

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke greit at du har det vanskelig på skolen, og det er forståelig at du tenker at hjemmeskole kan være et bedre alternativ for deg.

Skolen er et viktig sted for læring og utvikling. Men det kan være belastende og helseskadelig å være på skolen når man ikke har det bra der. Det er vanskelig å få innvilget fri fra skolen og hjemmeundervisning. Grunnen til det er at mange elever får det enda verre når de ikke går på skolen. Det er viktig å være en del av et fellesskap. Det er også viktig at foreldrene dine klarer å være på jobb. Det er sjelden en god ide at foreldre blir lærere.

Det er flere ting dere kan gjøre for å komme et skritt videre:

  • Ta kontakt med PPT i kommunen. Det er en tjeneste som bestemmer om elever kan ha en alternativ skolehverdag, og de som jobber der kan hjelpe skolen med tips om hva de kan gjøre for elever som har det vanskelig
  • Vurdere å bytte skole. Det går noen ganger å bytte skole selv om man bor på samme sted.
  • Ta kontakt med helsesøster for å få hjelp hvis du sliter med vanskelige tanker og følelser som lager trøbbel for deg i skolehverdagen.

Se også vedlagte artikler. Kanskje du finner noen tips der som passer for deg? Ta gjerne kontakt med noen du er trygg på og har tillit til. Jeg tror voksne må finne enda mer ut av hva de kan gjøre for deg for at du skal få det bedre.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

klasserom (www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Husk at fraværet ditt føres på vitnemålet!

Les mer

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser