Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta R1 og R2 i stedet for S2?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg ville stille spørsmål om fagvalg. Det er slik at jeg valgte matte s1+s2 som tilsvarer da R1 når du søker til høyere utdanning. Men nå som jeg har hatt det i ett år s1, så har jeg ombestemt meg siden istedenfor å ta s1+s2, så har jeg lyst til å ta både R1 og R2 . Men nå er jeg ferdig med vg2 og begynner til høsten på Vg3. Jeg har da lyst på å ta R1 på vg3 istendenfor S2. Også ta R2 som privatist. Går det ann? Jeg har snakket med rådgiver på skolen, men han vet ikke selv. Han sier jeg må ta kontakt med inntakskontoret. Grunnen til at jeg ikke vil ta S2 er fordi kravene til videre utdanningen min krever R1+R2. Og jeg har lyst til å ta begge samme året.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det bør gå helt fint å ta både R1 og R2 under Vg3 og droppe S2. Du bør likevel klargjøre dette med skolen så du får begge fagene ført på vitnemålet.

Hvis ikke rådgiver kan hjelpe deg, må du snakke med vitnemålsansvarlig på skolen. Vedkommende kan også passe på at du får et godkjent vitnemål med disse fagene.


Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag