Hopp til hovedinnholdet

Mulig å gå fra en 4-er i terminkarakter til en 6-er til standpunkt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er usikker på om jeg plasserte dette under riktig tema, men tror det er riktig? Det jeg lurer på er om det er mulig for meg å gå fra en 4ér i terminkarakter geografi (termin 1) til en 6ér til standpunkt (termin 2)? Jeg har en 4ér, 4/5, 6er og 5er. Læreren min sa at det blir veldig vanskelig fordi man ser på hele året, men jeg har vist utrolig mye innsats og arbeid. Tenker selv at det blir en 5ér i standpunkt, og det er det min lærer sier, men er det ingen mulighet for at jeg kanskje kan få en 6ér i standpunkt? Evt. hva kan jeg gjøre? Mvh 16 år gammel jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det skal være mulig å gå fra en 4-er i 1. termin til en 6-er i standpunkt. Karakteren skal baseres på hvor mye du kan på slutten av året. 

Hvert fag har en læreplan med kompetansemål. Jo bedre du oppfyller disse kompetansemålene, desto bedre karakter skal du ha. 

Kunnskapen eleven viser underveis i skoleåret, skal også være en del av grunnlaget for vurdering mot slutten av skoleåret. Dette betyr at eleven har et ansvar for å være tilstede, delta aktivt underveis og vise kompetanse som har betydning for standpunktkarakteren. Læreren kan likevel ikke legge sammen karakterer fra underveisvurderingen og gi en standpunktkarakter som er et gjennomsnitt av disse.

Det er slutten av skoleåret som er aller viktigst. 

Jeg vil anbefale deg å ta dette opp med læreren igjen, si at du skal jobbe med kompmetansemålene og spør om konkrete ting du kan gjøre for å nå en 6-er.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag